שתלים בשיניים - סוגים ופרטים חשובים

שתלים בשיניים - סוגים ופרטים חשובים

שתלים לשיניים

מתגעגעים לנגוס במזון, ללעוס אותו עד דק ולהחזיר את יכולת הלעיסה שאבדה לכם? כנראה שאתם זקוקים להשתלת שיניים. שתלים לשיניים מאפשרים ליצור תחליף מלאכותי לשיניים החסרות. שתלים דנטליים מחליפים בימינו את פתרון השיניים התותבות ומספקים מראה טבעי, אסתטיות שיניים מרשימה ויכולת לעיסה משופרת.

יעילות השתלת שיניים הינה גבוהה מאוד והמחקרים שנערכו בנושא מציגים שיעורים של 95% הצלחה בממוצע. ככל שנוקפות השנים ומשתבחות השיטות כך גם עולה יעילות ההשתלה.

נכון לכתיבת שורות אלה עומדת תוחלת החיים הממוצעת של השתלים הדנטליים על מעל עשר שנים ומסתמנת מגמה חיובית לתוחלת ארוכה יותר של השתלים.

יתרונם הגדול של השתלים על פני התותבות הוא בכוח הלעיסה הטבעי. בעוד שבעזרת תותבות תפחת יכולת הלעיסה עד 80% מהכוח הטבעי באמצעות שתלים היא תשמר עד כדי לא יורגש כל שינוי.

 

סוגי שתלים בשיניים

שתלים לשיניים עשויים בד"כ מסגסוגת של מתכות שאינן יוצרות תגובות כימיות עם הגוף. לרב, השתלים הדנטליים עשויים מטיטניום או מזירקוניום דו חמצני.

שתלים העשויים זירקוניה בעלי מראה טבעי המזכיר את צבע השן הטבעית ומובילים לאסתטיקה מוגברת.
השתלים לרב הם בצורת בורג המוברג ישירות לעצם הלסת. עצם הלסת בונה עצמה סביב השתל הדנטלי ומשפרת את אחיזתו בה (תהליך הנקרא אוסטיאו-אינטגרציה).

 

סוגים של שתלים בשיניים

סוגים של שתלים בשיניים: יש קצרים, יש ארוכים, תוצרת אירופאית, אמריקאית, צורות שונות.

מהם שתלים בשיניים?

שתלים בשיניים מלבד היותם תחליף לשיניים חסרות מספקות תמיכה מבנית בשיטות טיפוליות אחרות- מאפשרות אחיזה איתנה יותר של שיניים תותבות המוברגות ישירות לשתלים, נקודת עגינה עבור יישור שיניים וסיוע בחיזוק מבנה הכתרים.

לשתלים שתי צורות נפוצות: קונוס וצילינדר כאשר הצורה תבחר על פי מידת התאמתה למאפייניו הייחודים של כל מטופל ומטופל ואין בסוג השתל כדי להצביע על שוני באיכותו של הטיפול.

יתרה מכך, ישנן שתי צורות נפוצות לשתלים, כאשר האחת מורכבת מחלקים נפרדים של שתל ומבנה והשנייה מורכבת ממקשה אחת של כתר ומבנה גם יחד.

מיני שתלים צרים הם אחד מהפיתוחים המשמעותיים בתחום השתלות שיניים וכשמם כן הם, צרים יותר משתלים רגילים. בשל גודלם הם פחות עמידים לעומסים בפה אך זה מקנה להם גם יתרון להשתלה במקומות עם עצם מוגבלת, חתכים עדינים יותר (לפעמים אין צורך בחתכים ותפרים) ובמחירם.

סוגי שתלים נגזרים ממקום הייצור שלהם, כאשר אלה המגיעים מארה"ב, אירופה או ישראל עומדים בתווי תקן מחמירים וצפויים להיות איכותיים ועמידים יותר.

כמובן שלסוג השתל ואיכותו תהיה גם השפעה ישירה על הכיס. בזמן שמחירים של שתלים באיכות ירודה עשוי לנוע בין מאות בודדות של שקלים ועד 2,700 ש"ח לערך, ינוע שתל איכותי בטווח המחירים שבין 3,500-5,500 ₪.
חשוב להבין כי המחירים הללו אינם כוללים את המבנה עליו מורכב השתל ולא את מחירו של הכתר. מחיר השתלות שיניים נקבע על ידי כל המרכיבים הללו.

אמנם אין הסעיף נוגע ישירות לסוג השתל אלא למיקומו בפה אך חשוב לדעת כי שתל המורכב באזור אחורי עתיד להיות קצר יותר (עקב מיקומו) ולשאת בעומסי לעיסה גדולים, דבר העשוי להשפיע על אורח חייו.

איכות השתלים הדנטליים בהם עושה רופא השיניים שימוש, יחד עם היגיינת הפה של המטופל, טיפול קבוע אצל שיננית וליווי על ידי רופא שיניים מקצועי עתידים להשפיע על אורך חייו של השתל הדנטלי.

 

כיצד מבצעים תהליך השתלת שיניים?

התהליך מתחיל עם הכנתה של הלסת לקליטתו התקינה של השתל הדנטלי. בטרם התהליך בודקים את מצב העצם והאם היא ערוכה לקלוט את הברגים. הפרמטרים הינם צפיפות העצם ורוחבה. כאשר העצם לא מסוגלת לקלוט את הברגים אז יתכן שלב נוסף של עיבוי העצם.

החדרת השתל הדנטלי למקום המיועד לו באמצעות קדיחת חור (זעיר ככל הניתן) במקום המיועד והתאמת הבורג אל החור. שלב זה דורש מיומנות גבוהה על מנת להימנע מפגיעה בעצבים המצויים באזורים הללו.

הסרת הכיסוי מהשתל הדנטלי והנחת כתר זמני שישמש כתבנית לגדילת החניכיים. תהליך זה מתרחש לאחר מספר חודשים מזמן ההשתלה (לעיתים מניחים את הכתר הזמני על השתל וחוסכים זמן בתהליך אך לא תמיד הדבר אפשרי).

גולת הכותרת, הכתר הקבוע שמחליף את הכתר הזמני וסיימנו את התהליך עם שן שנראית טבעית ותחזיר לנו את ההנאה מפעולת הלעיסה.

 

כתרים לשתלים דנטליים

גולת הכותרת – הכתר "מתלבש על השתל"

 

היתרון בהשתלת שיניים הינו תפקודם הטבעי של השתלים, המאפשרים התנהלות יומיומית טבעית ותקינה של המטופל. החיוך חוזר לנסוך על פני האדם, לא נדרשות שטיפות יומיומיות של השתלים מלבד צחצוח השיניים באופן סדיר ותחושת הביטחון העצמי גוברת מחיוך אחיד ובריא.

 

המלצות פרקטיות של רופא השיניים בנוגע לשתלים

  • חשוב מאוד לשמור על היגיינת פה טובה מאוד בעיקר באזור השתלים. כמו כן, מומלץ מאוד על בדיקה וניקוי אבן פעם בחצי שנה, צילומי ביקורת פעם בשנה (לבדוק האם קיימת ספיגת עצם) וכמובן שימוש בסילונית או חוט דנטלי באזור השתלים.
  • חשוב מאוד בעת קבלת תוכנית הטיפול להכיר ולדעת את כל האופציות החלופיות האפשריות: גשרים, תותבת או לחילופין, השלמת שן ע"י סיבי זכוכית.

  • כיום שעושים שתלים בשיניים קדמיות יש לנו מגוון שיקולים שאותם חייבים לקחת בחשבון: קו החיוך של המטופל, ספיגת העצם הקיימת, איכות ועובי החניכיים ועוד. לכן, ייתכן ובמקרים מסוימים נבצע השתלת עצם וכן עיבוי של הרקמה הרכה. כמו כן, לפעמים במקרים של חניכיים דקות ניתן לשקול שתלי זירקוניה או שיקום ע"י מבנה זירקוניה או מבנה מזהב.
  • קיימים היום בשוק הדנטלי שתלים קצרים היכולים למנוע התערבות כירורגית נוספת כמו הרמת סינוס. יתר על כן, מחקרים מראים ששימוש בשתל קצר זהה באחוזי שרידות כמו השתל הרגיל לאחר הרמת סינוס.

 

מרפאת שיניים טל אליהו בעפולה הם הפתרון הבטוח והמשתלם ביותר לפה שלכם. צרו קשר ותזכו לחייך אתנו יחד! 



דר טל אליהו רופא שיניים
ד״ר טל אליהו רופא שיניים בוגר הדסה משנת 2011. בעל ניסיון רב בטיפולי אסתטיקה ושתלים. ד"ר אליהו עבר השתלמויות רבות בנושא של אסתטיקה והשתלמויות על ידי מיטב המומחים בארץ ובעולם בנושא שתלים וכירורגיה זעירה, מניפולציה של רקמה רכה וכן שימוש בשתלים קצרים.



    רוצים שנחזור לעוד מידע ויעוץ מקצועי?

    למידע וייעוץ מקצועי