11 סיבות לשיניים צהובות ודרכי מניעה

11 סיבות לשיניים צהובות

שיניים צהובות

כרטיס הביקור העוצמתי ביותר עבורכם הוא השיניים שלכם וכאשר הן צהובות אז החיוך הופך עצוב יותר.

שיניים צהובות אינן גזרת גורל, וגם אם אתם סובלים מכך אז אל תאמרו נואש. אלו 11 הסיבות לשיניים צהובות ולצידן דרכי המניעה.

1. שיניים צהובות זה מלידה

אתם שמים לב כי אינכם היחידים מבני המשפחה בעלי שיניים צהובות, הבחנתם כי הגוון הצהבהב הופיע בטרם עת? ייתכן מאוד כי יש לכם נטייה גנטית לכך. עובייה של שכבת האימייל אצלכם דקה יותר ולכן שכבת הדנטין בעלת המראה הצהוב גלוי יותר לעין.

מה עושים? נאבקים בגוון ולא בנטייה הגנטית. הבהרת שיניים באמצעות סד המוצמד לשן למשך מספר שעות יחמצן את הגורמים להופעת הצבע הכהה.

 

2. לא נעשים צעירים ובהירים יותר

עוד לא יצרו את התרופה שעוצרת את ההזדקנות ועד שכך יקרה נאלץ לקבל את התהליך הטבעי שמתרחש גם בפה שלנו. עם השנים הופכת שכבת האימייל לדקה יותר וצבע הדנטין משתקף בבירור רב יותר והתוצאה מראה צהבהב ולא מחמיא.

 

מה עושים? מסייעים למדע לפתח תרופה או מחפשים את מעיין הנעורים, ועד שתמצאו אותו תשאבו מחוכמת הניסיון ותמנעו ממאכלים ומשקאות שיגבירו את הנזק ויחזקו את הגוון (רשימה תובא בהמשך).

 

מה הופך את השיניים לצהובות?

כאשר הציפוי החיצוני של השן, שכבת האימייל, נפגעת הופכת השן כולה לרגישה וחשופה יותר ומצהיבה אט אט הודות לחשיפת השכבות הפנימיות של השן. לרוב, ישחק האמייל עקב שחיקה חומצית, כשמה כן היא, עליית רמת החומציות בפה.

 

3. היגיינת פה ירודה

קיבלתם מתנה ואתם צריכים לשמור עלייה. על השיניים שלכם מופעלים עומסים רבים, אינספור כימיקלים שבאים איתם במגע ושאר מרעין בישין שלא עושים איתן חסד. לפיכך, המשימה שלכם היא לספק להן את ההיגיינה האולטימטיבית שתסייע לשמר את הלובן הטבעי של השן, ולא לאפשר לרובד חיידקים להצטבר על השן.

 

מה עושים? מצחצחים שיניים לפחות פעמיים ביום ובאמצעות טכניקת צחצוח נכונה, משתמשים בחוט דנטלי להשלמת הצחצוח ומבקרים אצל השיננית כל שישה חודשים.

 

שיניים צהובות מאוד

שיניים צהובות לפני תחילת הטיפול

 

שיניים כבר לא צהובות

שיניים לבנות אחרי הטיפול

 

4. משקאות המשפיעים על רמת החומציות בפה

חלק מהמשקאות אותם אנו צורכים מכילים רמת חומציות גבוהה עם פוטנציאל הכתמת שיניים משמעותי. שתייה מופרזת של תה, משקאות אנרגיה, משקאות מוגזים (בעיקר קולה וסודה) ויין (יין לבן, למרבה ההפתעה, בעל פוטנציאל נזק גבוה יותר).

 

מה עושים? צורכים את המשקאות הנ"ל באופן מבוקר ובעזרת קשית.

 

5. מאכלים המכילים פיגמנט הנדבק לאמייל השן

אם לא די בכך שאתם צריכים להגביל את צריכת המשקאות, הפסקה הזו רומזת להקפיד גם על המזון שאתם מכניסים לקיבה. פירות יער ואף רטבים מסוימים איתם אתם מטבלים את המזון (כגון רוטב סויה, קארי ובלסמי) מלכלכים מאוד את השיניים ובסופו של יום יגרמו לשיניים צהובות. כמו כן, מזונות מסוימים מכילים חומציות טבעית כגון פירות הדר ועגבניות.

 

מה עושים? שוטפים את הפה במים פושרים לאחר הארוחה וצורכים את המזונות הללו באופן מבוקר.

6. שימוש מופרז בתכשירים ביתיים להלבנת והבהרת שיניים

רבים מחפשים את פתרון הקסם שיהפוך את שיניהם ללבנות יותר תוך דקות ובמחיר הזול ביותר. חשוב לא לעשות זאת שמדובר על הבריאות שלכם ובמיוחד כאשר מבינים את פוטנציאל הנזק. ישנם מוצרים ביתיים להלבנת שיניים המכילים חמצן בריכוז שעלול לגרום לרגישות בשיניים ונזק עתידי.

 

מה עושים? נמנעים מהלבנות שיניים ללא השגחה ופונים רק לגורם מקצועי ולרופא שיניים מומלץ בתחום.

למה שיניים צהובות?

צבעם של השיניים מושפע בעיקר משני אלמנטים: אימייל (זגוגית השן בעלת הצבע הלבן) ושכבת הדנטין (בעלת צבע צהוב כהה) ככל שהזגוגית עבה יותר כך פחות צבע צהוב חודר והשן נראית לבנה יותר.

7. שימוש במשחות שיניים לא מתאימות

יש מי שמצוי ברמת סיכון גבוהה יותר לשחיקה חומצית ומשתמש במשחות לא לו ולכן עליו להשתמש במשחת שיניים בעלת מקדם שחיקה נמוך.

 

מה עושים? במילים פשוטות משתמשים במשחה המכילה ריכוז פלואוריד גבוה (חלק מהמשחות של סנסודיין מכילות ריכוז של 1450 PPM שזהו ריכוז גבוה יחסית).

שיניים צהובות לעומת שיניים לבנות

שיניים צהובות ושיניים לבנות – לפני ואחרי

8. לא נותנים מנוחה לחלל הפה

מחקרים עדכניים מראים כי לכמות הארוחות הנצרכות ביום אין השפעה על הצלחת הדיאטה (נערכה השוואה בין אלה הצרכו אותה כמות קלורית באמצעות 6 ארוחות ביום לעומת אלה שהסתפקו רק ב-3 ושניהם קצרו את אותה ההצלחה). אך לכמות הפעמים בה יבואו השיניים במגע עם חומציות גבוהה יש משמעות.

 

מה לעשות? ככל שתרכזו את ארוחותיכם כך תקטן החשיפה ותגבר ההגנה לשיניים.

 

9. עישון מוצרי טבק למיניהם

מה לא נאמר ועוד יאמר על עישון? מחקרים רבים מראים באופן שאינו משתמע לשתי פנים כי עישון מוצרי טבק גורם למחלות רבות, חלקן בחלל הפה. אז אם נזכיר בקצרה: פגיעה בחוש הטעם והריח, יובש פה, (גורם סיכון לכישלון של שתלים), Nicotine Stomatitis) Smoker's Palate)- קמטים לבנים – אפורים בחלל הפה, סרטן חלל פה ומה לא? ובקשר למה שכן אז כמובן שעישון אכן מוביל לשיניים צהובות.

 

מה עושים? בטח שנגמלים אך לא לפני שמוצאים תחליף ראוי להתמכרות כגון ספורט, בעל חיים או כל פעילות חיובית אחרת שתמלא את הזמן החסר.

 

10. אבן שן

אבנית בשיניים היא תוצר של חיידקים, רוק ומינרלים הנוטים להידבק לשיניים ויוצרים את הפלאק הידוע לשמצה. אצל חלק מהאנשים אותו הפלאק ייצור כתמים צהובים ולא מחמיאים על השיניים, ואף יכול להוביל לריקבון ועששת.

 

מה עושים? טיפול שיננית לניקוי אבנית – מומלץ גם למי שאינו מבחין באבן שן. טיפול חשוב שמסייע לבריאות דנטלית ומומלץ אחת לחצי שנה.

11. עששת ובעיקר אצל ילדים

קיים מרחק רב בין הציפייה שלנו לראות ילדים עם שיניים לבנות לבין המציאות, בה עששת היא מחלת הילדים הכרונית הנפוצה ביותר (40% מהילדים סובלים מעששת על פי דוח של המועצה לבריאות הילד). מדובר במחלה זיהומית שיש לה גורמים רבים ובהדרגה נהרסות הרקמות הקשות של השיניים. כחלק מתהליך התקדמותה נפגעת זגוגית השן וכתמים צהובים נגלים על פני השיניים.

 

מה עושים? ברגע שחושדים בעששת ילדים פונים במהרה אל רופא השיניים שיאבחן את קצב ההתקדמות של המחלה וייתן טיפול.

 

מה עושים נגד שיניים צהובות?

ניסיתם להימנע מהצהבתן של השיניים אך ללא הצלחה או שקראתם את השורות שמובאות כאן וזה היה כבר מאוחר מדי כדי למנוע את הנזק, אז מה עושים עכשיו?

 

1. פונים לשיננית – קובעים תור אצל השיננית, רצוי אצל שיננית שמצויה במרפאת השיניים הקבועה שלכם על מנת שהכל ייעשה במקום אחד וכל המידע יזרום באופן שוטף לרופא. לשיננית ידע רב באסתטיקה דנטלית והיא תוכל להמליץ על הצעדים הדרושים.

2. ביצוע כל טיפולי השיניים המשמרים בפה – משמע: סתימות, טיפולי שורש ועקירות.

 

הלבנת שיניים צהובות

טיפול הלבנת שיניים צהובות במרפאה שלנו

3. שימוש במשחה נגד רגישות, כשבועיים לפני ביצוע ההלבנה וכן במהלך ביצוע ההלבנה וכחודש אחריה.

4. לאחר הביקור אצל השיננית תמשיכו אל רופא שיניים מומלץ בתחום הבהרה והלבנת שיניים. קבעו בדיקת רופא מקיפה (אל תתפתו לבדיקות ללא תשלום וללא תמורה). רופא השיניים יסתכל על השיניים לאחר שניקתה אותן השיננית ויידע לומר לכם מה הצעד הבא. לקריאה מעמיקה על הלבנת שיניים בעפולה הנעשית באופן מתקדם לחצו כאן

5. הבהרת שיניים – תהליך פשוט יותר מהלבנה ומוביל לגוון שיניים בהיר יותר מהמצב ההתחלתי. ייתכן ותאלצו לחזור על תהליך ההבהרה יותר מפעם אחת וזה כמובן תלוי במצב הדנטלי איתו תגיעו למרפאה. חשוב מאוד לדעת כי הבהרה אינה תטיב עם כתרים לשיניים ו/או סתימות.

6. במקרים בהם הבהרת שיניים לא עתידה לתת תוצאות טובות ייאלץ רופא השיניים להלבין את השיניים באמצעות ציפוי חרסינה המונח על חזית השיניים. פעולת ההלבנה מורכבת משמעותית מההבהרה ודורשת את הסרתה של שכבה דקיקה מהזגוגית לצורך הנחת החרסינה.

 

ציפוי חרסינה להעלמת שיניים צהובות

כך זה נראה לאחר ציפוי חרסינה – להתראות שיניים צהובות

 

מילה מרופא השיניים

שיניים צהובות הן לא גזרה משמיים ובהחלט ניתן להשיב עטרה ליושנה.

כמובן שעל מנת לבצע את ההלבנה על הצד הטוב ביותר יש לבדוק את מצב השיניים ולהתאים את הטיפול שישרת את המטופל לאורך הזמן הארוך ביותר, בדגש על שמירה של בריאות חלל הפה.

אנחנו מזמינים אתכם לקבוע אצלנו תור לבדיקת האפשרויות השונות בהן תגידו ביי ביי לשיניים הצהובות.

 

צרו אתנו קשר בלשונית המופיעה מטה ותתפלאו כמה פשוט ונעים זה יכול להיות! 

 



דר טל אליהו רופא שיניים
ד״ר טל אליהו רופא שיניים בוגר הדסה משנת 2011. בעל ניסיון רב בטיפולי אסתטיקה ושתלים. ד"ר אליהו עבר השתלמויות רבות בנושא של אסתטיקה והשתלמויות על ידי מיטב המומחים בארץ ובעולם בנושא שתלים וכירורגיה זעירה, מניפולציה של רקמה רכה וכן שימוש בשתלים קצרים.



    רוצים שנחזור לעוד מידע ויעוץ מקצועי?

    למידע וייעוץ מקצועי